به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، در نشست مدیران مدارس سطح عالی حوزه علمیه قم، با تسلیت ایام فاطمیه، با اشاره به جایگاه حضرت زهراء(س)، اظهار داشت: به برکت وجود مبارک حضرت صدیقه طاهره(س) و ائمه معصوم(ع)، حوزه و نهاد روحانیت شیعه، بالنده و پویاست.
مدیر حوزه علمیه استان قم با اشاره به احترام خاص نبی مکرم اسلام(ص) به حضرت صدیقه کبری(س)، گفت: هرموقع رسول اکرم(ص) از غزوات به مدینه باز می گشتند، ابتدا به درب منزل حضرت زهرا(س) رفته و سپس به مسجد می رفتند.
وی با بیان این که چنین احترام و اهمیتی از سوی پیامبر اسلام(ص) نسبت به حضرت فاطمه(س)، در بر دارنده عبرت های زیادی برای همگان است، افزود: تاکنون تلاش های زیادی در راستای معرفی شخصیت حضرت زهرا(س) صورت گرفته، ولی باید اعتراف کنیم آن گونه که شایسته بود، عمل نکرده ایم.
مسئول حوزه مدیریت حوزه های علمیه کشور در ادامه درباره وضعیت طلاب سطوح عالی حوزه علمیه قم گفت: یکی از دغدغه ها در رابطه با طلاب سطوح عالی، علمّیت آنهاست. حوزه با توجه به جایگاهی که دارد، باید خروجی های آن نیز از جامعیت خاصی برخوردار باشد.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال افزود: شرایط علمی و آموزشی در حوزه نسبت به دیگر نهادهای علمی در سراسر جهان، ویژگی های منحصر بفردی دارد؛ از این رو برای توسعه و کارآمدی سیستم آموزشی، نیازمند برنامه ریزی های مدون خاصی هستیم.
وی، به برنامه ریزی صورت گرفته در زمینه تقویت بنیه علمی طلاب، خاطرنشان کرد: بر اساس طراحی جدید سیستم سؤالات امتحانات حوزه، امروز طلبه برای این که بتواند نمره قابل قبول به دست آورد، نمی تواند به جزوات موجود اکتفا نماید.
مدیر حوزه علمیه استان قم با اشاره به ساماندهی حضور و غیاب طلاب سطح عالی، از سال گذشته، تصریح کرد: در این راستا در مدرسه الهادی(ع) سیستم حضور و غیاب ثبت اثر انگشت در سال جاری راه اندازی شد که در صورت تکمیل کارهای مطالعاتی؛ امیدواریم به زودی در سایر مدارس عالی حوزه علمیه قم نیز اجرا گردد.
وی در ادامه تشکیل کارگروه های علوم پایه در حوزه علمیه قم را از دیگر اقدمات در راستای تقویت سطح علمی طلاب معرفی کرد و گفت: در حال حاضر کارگروه های صرف، نحو، علم الحدیث و درایه تشکیل شده و مدیران مدارس عالی حوزه می توانند از این ظرفیت برای ارتقای سطح علمی طلاب گامی مثبت بردارند.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال در ادامه با اشاره به تأکید آیت الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه، بر آموزش زبان عربی در تمامی مدارس مقدماتی حوزه، ابراز داشت: در حال حاضر درصددیم که با برنامه ریزی مناسب، یادگیری زبان عربی در مدارس علمیه قم اجباری و در چند مدرسه که دارای ظرفیت مطلوب هستند نیز آموزش زبان انگلیسی به صورت آزمایشی اجرا شود.
مدیر حوزه علمیه استان قم در پایان یادآور شد: باید در کنار تقویت سطح علمی طلاب، نسبت به تقویت و ترویج مباحث اخلاقی و تربیتی در بین آنان نیز حساس باشیم و بدانیم که این دو در کنار هم می تواند طلبه را به سطح مطلوب برساند.
انتهای پیام// 15/ 313